Известие

Collapse
No announcement yet.

Дойде зимата и ме накара да се замисля

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• В пост 38 съм качил три PDF-а с пълно описание и схеми на трите разновидности на подгреви при 156-ците разделени по години, в които са монтирани.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
      В пост 38 съм качил три PDF-а с пълно описание и схеми на трите разновидности на подгреви при 156-ците разделени по години, в които са монтирани.
      Кои са трите разновидности? Според мен в първите 2 pdf - а се описва една и съща система.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
        Кои са трите разновидности? Според мен в първите 2 pdf - а се описва една и съща система.
        Огледай внимателно таблата с предпазителите и някои други дреболии. Принципно схемите са идентични, но монтажните имат разлики. Става въпрос за подгряването на антифриза.
        При "калориферът" си е видно различна.
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
          Огледай внимателно таблата с предпазителите и някои други дреболии. Принципно схемите са идентични, но монтажните имат разлики. Става въпрос за подгряването на антифриза.
          При "калориферът" си е видно различна.
          Това, което виждам са eднакви схеми, начертани по леко различен начин и очевидно има монтажни разлики.

Спокойно може да се каже, че системите са 2.
          По-старата - тази с подгрев на антифриза и по-новата - тази с калорифера.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

• http://clubalfaromeo.com/forum/showt...t=66485&page=2 Темата е разисквана и преди.
            Добре, къде се намират b38b и b38a, тези до горивния филтър ли са или да търся на друго място? Каквотрябва да се прави при самата диагностика, за да се подкара системата, моля някой, който е правил диагностоката на а156 да каже цъкнах тук и тук, ако не искате да споделяте безплатно ще си платя!
            Last edited by van_dal; d.m.y г., 22:41.
            156 Sportwagon 02'

Comment

• Първоначално публикувано от van_dal Покажи съобщение
              http://clubalfaromeo.com/forum/showt...t=66485&page=2 Темата е разисквана и преди.
              Добре, къде се намират b38b и b38a, тези до горивния филтър ли са или да търся на друго място? Каквотрябва да се прави при самата диагностика, за да се подкара системата, моля някой, който е правил диагностоката на а156 да каже цъкнах тук и тук, ако не искате да споделяте безплатно ще си платя!
              Къде се намират b38b и b38a при мен не знам. Не са до филтъра. Имам съмнение че ползват някои от бушоните зад акумулатора ама не ми се тества. Иначе системата работи и вече ми е активна.
              За да си сигурен дали всичко хардуерно ти е в ред най-добре мери при двете управляващи релета зад жабката (стигат се и от долу без да я махаш) ако са захранени значи остава само активация
              Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
              Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
              Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

• Колеги при мен се получи следния проблем,като се опитвам да се вържа с климатроника и ми показва грешен ISO код,на какво ли се дължи?

и не мога да тествам релетата?

пробвах с мултицета и до двата бушона идва ток,даже замерих и релетата и там има 12 v но не става с тест да се подкара и така все още не мога да го подкарам и да заработи,проблема е че тик при нас в Рудозем,няма кой да ми помогне и е много кофти.

дайте акъл как да го подкарам по друг начин,как се активира през прокси не виждам опция на МЕС и ФЕС?
                Аlfa Romeo 145 1.4 16V TS Junior EXXXX.....
                Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD FACELIFT '03 116HP
                Всички екстри Мултиволан и Калорифер

Comment

• Леко съм озадачен от поведението на системата. След активирането имам усещане че системата ако сработва то е само когато колата е в движение. А в момента е твърде студено да почна акробатиката с мултицета.
                  Може ли да помоля някой колега който е сигурен че при него всичко функционира да опише поведението на управлението на климатроника. Интересува ме каква е посоката и силата на въздушната струя при запалване на колата (респективно при включване на калориферите)
                  Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

• Хора никой ли няма да помогне с моята дилема!
                    Аlfa Romeo 145 1.4 16V TS Junior EXXXX.....
                    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD FACELIFT '03 116HP
                    Всички екстри Мултиволан и Калорифер

Comment

• Първоначално публикувано от Zafo_84 Покажи съобщение
                      Хора никой ли няма да помогне с моята дилема!
                      Докарай гаджето (жената) на мола в Пловдив и ще е свършим тая работа!
                      sigpic
                      Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                      156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                      147 JTDm 140-Малката манекенка
                      GT- JTDm 150

Comment

• -6гр, 4 мин и духа топло (да не се бърка с горещо)
                        ex - 147 16v multijet

Comment

• Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
                          Леко съм озадачен от поведението на системата. След активирането имам усещане че системата ако сработва то е само когато колата е в движение. А в момента е твърде студено да почна акробатиката с мултицета.
                          Може ли да помоля някой колега който е сигурен че при него всичко функционира да опише поведението на управлението на климатроника. Интересува ме каква е посоката и силата на въздушната струя при запалване на колата (респективно при включване на калориферите)
                          Tва няма никакво значение според мен,в каква посока духат духалките.Както каза Емо,след малко каране се усеща леко топъл въздух,няма как да е горещ.Ако например преди това си ринал сняг и са ти измръзнали ръцете,може и да не усетиш.

Миналата седмица активирах на 3 147-и и 3 Кроми,държат се точно така,както каза Емо.
                          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
                            Леко съм озадачен от поведението на системата. След активирането имам усещане че системата ако сработва то е само когато колата е в движение. А в момента е твърде студено да почна акробатиката с мултицета.
                            Какво ти активираха на теб по-точно, че ми е много интересно?
                            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

• при завъртяни в крайно дясно и трите копчета - вентилатора не работи на макс е на по- ниска степен и не се влияе дали го намалям или не! работи подгрева на стъклата и този на парното!
                              sigpic АР 147 1.9 JTD

Comment

• Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                                Какво ти активираха на теб по-точно, че ми е много интересно?
                                Управлението на климатроника какво друго? Само дето въпреки че дава на диагностика че е активно не ще да подава сигнал към релетата. Явно ще се търси друго управление за проба
                                Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Working...
                                X